LEADER pályázati információk

Hamarosan eredményt hirdetünk!!!

Az Őrség Határok Nélkül Egyesülethez a mai napig összesen 62 támogatási kérelem érkezett be, több mint 300 millió Forint igénnyel. A pályázatok ügyintézése immáron a döntés előkészítési fázisba került. A pályázók a napokban-hetekben további, hiánypótlás kiegészítéseket, vagy tisztázó kérdéseket vehettek/vehetnek át pályázataikhoz kapcsolódóan 15-5 napos határidőkkel.

A cégkapura, hivatali kapura való átállás több problémával, kisebb riadalommal járt. Bízunk bent, hogy minden civil szervezet, önkormányzat és vállalkozás a mai napig megnyitotta cégkapuját (sajnos a korábban leadott meghatalmazások nem élnek az átállás végett), és a kiküldött dokumentumok eljutnak a címzettekhez.

Hamarosan meghatározásra kerülnek a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) ülésének időpontjai és reményeink szerint még ebben az évben eredményt hirdetünk elsőkörben a Helyi termék és kapcsolódó szolgáltatásfejlesztés, Térségi turisztikai attrakciófejlesztés és az "Élhető Vidékért" - Civil szervezetek alaptevékenységének támogatása jogcímeken.

A HBB ülésről az ülést követő napon közleményt teszünk közzé honlapunkon. A HBB döntését továbbítjuk a végső jogosultsági ellenőrzésre és kötelezettségvállalásra az Irányító Hatóság részére. A HBB döntéséről hivatalosan is kapnak a projektgazdák tájékoztatást, elektronikus formában, cégkapujukra.

A kötelezettségvállalást követően kezdődik meg a Támogató Okiratok kiküldése. Az okiratok kézhezvételétől számítva a nyerteseknek 24 hónap, a Civil szervezetek alaptevékenységének támogatása jogcímen, ahol 12 hónap áll rendelkezésükre projektjük megvalósítására (amelyet akár már a projektjük benyújtását követő naptól megkezdhettek - ezesetben a megkezdés napjától számítódik a 24 hónap).

 2019.év elején a nyerteseknek felkészítő fórumot tartunk a projekt megvalósításról.

Nyitott, még pályázható LEADER felhívásaink:

Továbbra is várjuk ötleteiket, kezdeményezéseiket a turisztikai, helyi termékes, civil szervezet alaptevékenységének támogatása, települések közösségi célú fejlesztése a védjegyes pályázati felhívásainkhoz kapcsolódóan.

A felhívások és mellékleteik hatályos verziói az alábbi oldalról letölthetőek: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

Feltöltve: 2018.11.13.